Campagne Manager Retail & Commerce

Functieomschrijving

Waarom zoeken we jou als Campagne Manager Retail & Commerce?


Als Campagne Manager Retail & Commerce werk je cross 50/50 voor de teams Retail en Commerce en is het jouw missie om de ambities van beide teams te helpen waarmaken. 

Je bent de bewaker van de campagne processen voor onze mediatitels. Je bent verantwoordelijk voor de executie en day-to-day opvolging van de acties en campagnes uit het jaarplan. Dit met het oog op het behalen van Retail & Commerce KPI’s (lezers- en e-commerce inkomsten, merchandising, volume en meerverkopen..)

Verantwoordelijkheden:


○ Executie A-Z van campagnes en projecten RETAIL:

○ Als project owner van de campagne ben je verantwoordelijk voor de uittekening, briefing, opvolging en rapportage van de Retail campagnes die je toegewezen krijgt

○ Je bent verantwoordelijk voor de opmaak van de briefing aan graphic designers, mediaplanning, copywriter, aankoopdienst en eventueel reclamebureau

○ Je bent eindverantwoordelijk voor de validatie van uitgewerkte communicatie voorstellen. De grote lijnen en eerste basis uitingen gebeuren in samenspraak met de Retail Managers

○ Day-to-day opvolging met graphic designers

○ Bewaken van het campagnebudget voor de desbetreffende campagne

○ Helikopterview bewaren over de lopende projecten met respect voor de afgesproken deadlines en processen. Waarbij het aantal feedbackrondes in de mate van het mogelijke beperkt wordt

○ Je biedt ondersteuning in de zoektocht en uitvoering van succesvolle
merchandising-initiatieven en andere inkomstenbronnen die bij de merken passen

○ Analyse, evaluatie en rapportage: na afloop van elke campagne maak je een evaluatie op basis van de vooropgestelde doelstelling(en) en trek je de nodige learnings hieruit om vervolgens te delen met het team.Day-to-day opvolging campagnes en projecten E-COMMERCE:

  • Administratieve opstart & opvolging van een campagne (aanvragen van PO’s, aanmaak van facturen aanvragen bij de finance afdeling).

  • Je zorgt ervoor dat alle nieuwe producten tijdig & correct aangemaakt worden op de webshops (merkenshops & Ninashop) en volgt de verkoop en voorraad/retours mee op.

  • Je bent verantwoordelijk voor de opmaak van de briefing aan grafisch vormgevers, mediaplanning en copywriter. Je verzamelt hiervoor tijdig de nodige input bij de verschillende partners.

  • Je bent mede-verantwoordelijk voor de validatie van de uitgewerkte communicatie voorstellen. De grote lijnen en eerste basis uitingen gebeuren in samenspraak met de E-Commerce Manager.

  • Je bent verantwoordelijk voor de opmaak en analyse van de wekelijkse direct mailings voor de verschillende webshops.

  • Je bent het aanspreekpunt voor de grafisch vormgever, intern mediabureau, klantendienst en handling partners en zorgt dat zij tijdig op de hoogte zijn van de nieuwe acties.

  • Helikopterview bewaren over de verschillende lopende acties met respect voor de afgesproken deadlines en processen.


Je rapporteert aan de Retail & E-Commerce ManagersFunctievereisten

Kerncompetenties:

● 2-tal jaar relevante marketing/communicatie/sales/project management ervaring (voorkeur B2C-omgeving)

● Communicatieve- en creatieve vaardigheden, open geest

● Projectmanagement > helikopterview

● Punctueel

● Budgetbeheer

● Probleemoplossende hands-on mentaliteit

● Pro-actief

● Resultaatgericht

● Flexibel

● Analytisch: interpretatie en evaluatie

● Samenwerken: transparent, netwerken, lean, betrouwbaar

Ben jij top in je vakgebied (of heb je de ambitie om top te worden) en fleur je op in een warme, creatieve, bruisende omgeving waarin je constant uitgedaagd wordt? Neem contact met ons op en laten we samen bekijken wat we voor mekaar kunnen betekenen. Want jouw talent is welkom bij DPG Media, ongeacht jouw achtergrond en voorkeuren.