Content Marketeer

Functieomschrijving

Als het grootste mediabedrijf van Vlaanderen zijn we dagelijks op zoek naar talent.


Ben jij top in je vakgebied (of heb je de ambitie om top te worden) en fleur je op in een warme, creatieve, bruisende omgeving waarin je constant uitgedaagd wordt? Neem contact met ons op en laten we samen bekijken wat we voor mekaar kunnen betekenen.

Want jouw talent is welkom bij DPG Media, ongeacht jouw achtergrond en voorkeuren.


We zoeken een content marketeer die verantwoordelijk is voor de performantie van de redactionele kanalen (social, nieuwsbrieven, pushberichten, SEO …) van HLN.be.
Je adviseert de redacties binnen News City zodat ze meer impact kunnen realiseren via de kanalen. Je bent een goede communicator, die graag in de cijfers duikt met een hart voor nieuws.


Als content marketeer kom je terecht in een dynamisch en digital first Content Performance Team dat all the way gaat voor de best mogelijke content strategie binnen de redactionele omgeving van News City (de eengemaakte redactie van HLN, VTM Nieuws en magazines). Het Content Performance team zorgt ervoor dat de artikelen en video’s van journalisten online maximaal kunnen renderen op HLN.be. Daarnaast analyseren we continu nieuwe ontwikkelingsmogelijkheden voor DPG Media in het digitale landschap.

Jij bent het aanspreekpunt voor de redactionele kanalen (nieuwsbrieven, socials, push en SEO): je volgt de prestaties op en identificeert verbeterpunten, zodat de berichtgeving van HLN meer lezers weet te bereiken. Je neemt het voortouw om deze verbeterpunten ook effectief te implementeren en werkt hiervoor nauw samen met de collega’s binnen redactie, marketing en IT.

Functievereisten

Jouw maturiteit, ervaring in media, communicatie en/of marketing zorgen er voor dat jij jouw analyses kan vertalen naar bruikbare houvasten voor redacties en andere stakeholders. Je bent dus communicatief, gedreven, neemt initiatief en denkt steeds oplossingsgericht.


Je hands-on mentaliteit, passie voor marketing en journalistiek en de wil om een krak te zijn in deze expertise, maakt jou dan ook een onmisbare schakel in het team. Journalisten en collega-marketeers komen bij jou aankloppen voor advies om hun artikelen performanter in te zetten via de kanalen.

We verwachten dat je al een aantal jaar ervaring hebt in Performance en/of Content Marketing (nieuwsbrieven en socials).

Heb je er "goesting" van gekregen om het Content Performance team te versterken? 

Solliciteer dan nu, we kijken er naar uit!