Customer Journey Expert

Functieomschrijving

De afdeling

In deze functie kom je terecht binnen de Marketing tak van DPG Media - meer specifiek binnen de afdeling Circulation. Onze afdeling is verantwoordelijk voor de verkoop en het behoud van abonnementen op alle kranten en magazine titels van DPG Media.

Circulation vormt een transnationaal netwerk van experten dat zich verdeeld over België en Nederland en werkt volgens één centrale strategie voor beide markten. Jouw standplaats is Antwerpen, maar dankzij de perfecte treinverbinding tussen de hoofdkantoren zal je met regelmaat teamgenoten ontmoeten in Amsterdam.

Wat onze werking uniek maakt, is dat je vanuit deze rol - samen met je collega’s - over een hoge mate van autonomie beschikt om de strategie uit te stippelen. En dat geldt eveneens voor de uitvoering van die strategie, inclusief hoe het team zich best organiseert om dit te bewerkstelligen.

De afdeling Circulation is opgedeeld in teams gespecialiseerd in hun eigen aandachtsgebied. Deze teams werken op hun beurt in elkaars verlengde om zoveel mogelijk consumenten een abonnement op één van onze merken aan te bieden. Beslissingen worden genomen op basis van kennis en ervaring en een altijd met een scherpe blik op de trends in de markt.

Functievereisten

Wat ga je doen?

Als Customer Journey Expert focus je je op conversieverbetering van de customer journeys rondom abonnementenverkoop, met een focus op de kanalen e-mail, direct-mail en de achterliggende landingspagina’s. Het verbeteren van de conversie doe je door middel van A/B testing en CRO-onderzoek vooraf, waarbij je gebruik maakt van data & insights uit de gehele lead-to-sale journeys. Je werkt hiervoor niet alleen nauw samen met CRO-collega's, maar ook met de collega's verantwoordelijk voor de dagelijkse aansturing van de kanalen e-mail en direct mail.

Je gaat op zoek commerciële kansen binnen de bestaande flows die je met creatieve oplossingen tracht te verzilveren ten behoeve van een continue verkoopoptimalisatie en kwaliteitsverbetering. Je maakt daarbij gebruik van je scherpe analytische blik. Middels je kennis van consumentengedrag en geef je kraakheldere duiding bij online gedragsdata en testresultaten. Je deinst er niet voor terug om een inhoudelijke discussie te voeren met de nodige stakeholders.

Deze werkzaamheden vinden plaats in centrale thema’s die je opstelt met behulp van het CRO team. De optimalisaties die hieruit volgen hebben betrekking op de touchpoints van al de klantreizen betreffende abonnementenwerving. Dit zowel voor België als Nederland. Door continu, helder en proactief je onderzoeksdoelstellingen en testresultaten te rapporteren aan je collega's houd je iedereen scherp en zorg je ervoor dat de verkoopresultaten van de hele afdeling Circulation altijd op peil worden gehouden.We zoeken naar iemand met aantoonbare ervaring en affiniteit met:

 • Conversieoptimalisatie & performance marketing.
 • webanalyse, (biometric) user testing, surveys, heatmaps & recordings.
 • Opzetten, uitvoeren en analyseren van gedragsanalyses en experimenten
 • Vertalen van onderzoeksresultaten naar concrete verbetervoorstellen. 
 • Het snel en eenvoudig creëren van een helikopter view. Je ziet dus zowel het overkoepelende belang als de belangen van individuele touchpoints en klantreizen. 
 • Verdiepen in de behoefte van veel verschillende doelgroepen in zowel België als Nederland en de bijbehorende verkoopkansen herkennen op die doelgroepen. 
 • Ervaring met e-mail- of direct mail marketing is fijn, maar absoluut geen vereist.

Wat jou de perfecte aanwinst maakt

De afdeling Circulation bestaat uit mensen die zich onderscheiden doordat ze ondernemend en ambitieus zijn. Je bevindt je in een omgeving met flexibele collega’s voor wie hard werken en successen vieren absolute voorwaarden zijn. Teamspirit en eigen initiatief staan hoog in het vaandel, wat resulteert in een erg goede sfeer op een bijzonder dynamische afdeling. Het is daarom belangrijk dat je over het DNA beschikt dat past binnen deze omgeving.

Vaardigheden

 • Uitstekend vertalen van inzichten in bezoekersgedrag tot optimalisatiekansen
 • Een sterk conceptueel denkvermogen
 • Ervaring met growth marketing principes binnen een agile omgeving is een plus
 • Communicatief vaardig en in staat om inzichten helder en bondig samen te vatten
 • Je bent resultaatgericht en weet voor uiteenlopende KPI’s passende optimalisaties te bedenken
 • In staat om tegelijkertijd te werken op meerdere uiteenlopende projecten en optimalisatie thema's
 • Signalerend: Je hebt een radar om te signaleren wat er speelt bij de gebruiker en overige stakeholders
 • Een echte teamplayer die tegen een stootje kan


Waarom DPG media?

 • Een ware experiment cultuur! Experimentatie staat op een hoog voetstuk op onze afdeling

 • We werken met de laatste en geavanceerdste tooling, waaronder Optimizely Full Stack, Contentsquare (user analytics), Snow Plow (web) analytics en een intern biometrisch onderzoekslab

 • veel ruimte voor opleiding en ontwikkeling, waaronder een ConversionXL account

 • Reizen naar Amsterdam/Antwerpen met de Thalys

 • In kantoor in hartje Antwerpen, goed te bereiken met openbaar vervoer of auto

 • Veel leuke sociale activiteiten met collega’s

Ben jij top in je vakgebied (of heb je de ambitie om top te worden) en fleur je op in een warme, creatieve, bruisende omgeving waarin je constant uitgedaagd wordt? Neem contact met ons op en laten we samen bekijken wat we voor mekaar kunnen betekenen. Want jouw talent is welkom bij DPG Media, ongeacht jouw achtergrond en voorkeuren.