Online Content Coordinator (Parttime)

Functieomschrijving

Bij DPG Media zijn we op zoek naar een parttime Online Content Coordinator (2 dagen per week). De Online Content Coordinator is verantwoordelijk voor de selectie, de publicatie, het verspreiden en het promoten van de shortform voor alle lokale traffic programma’s in MyChannels. Hiermee servicen we alle inhuis merken die aan de slag willen gaan met de shortform van onze programma’s.


De Online Content Coordinator is verantwoordelijk voor:

- Selectie shortform:

Je bent verantwoordelijk voor het visioneren van lokale programma’s en selecteert daaruit de key fragmenten om uit te spelen.

- Seeding:

Je bent verantwoordelijk voor het coördineren van de content. Jij beslist welke content best wanneer ingezet wordt. Je zorgt dat op elke video de juiste CTA staat, dat video’s de juiste metadata meekrijgen en in de juiste playlists terechtkomen.

- Communicatie:

Je bent verantwoordelijk voor de communicatie met de interne persdienst en de entertainment/videoredactie bij HLN. Je houdt hen op de hoogte van de content die ze wekelijks van ons mogen verwachten.

- Rapportering:

Je kan, op basis van de cijfers, conclusies trekken over het succes van je content selectie en stuurt bij indien nodig.

- Samenwerken:

Je maakt, per programma, onderdeel uit van een squad met stakeholders. Het is jouw verantwoordelijkheid om deze op de hoogte te houden van je plannen.

Functievereisten

De Online Content Coordinator is een teamplayer en zeer communicatief.


Daarnaast heeft/kan hij/zij:

- Basiskennis Premiere Pro:

Je kan video’s hermonteren en ondertiteling toevoegen.

- Werken in CMS:

Je hebt ervaring met het werken in Drupal of een ander CMS (bv: Wordpress).

- Werken in VMS:

Je hebt ervaring met het werken in MyChannels, YouTube studio of een ander video management systeem.

- Copywriting:

Je schrijft foutloos Nederlands. Je verzint korte, catchy titels en beschrijvingen die surfers doen klikken op je video’s.

- Diploma:
Minstens een professionele bachelor (in communicatiemanagement, media, marketing, etc.)


We bieden jou de kans om aan de slag te gaan in één van de meest toonaangevende mediabedrijven in België en Nederland. Dag in en dag uit werk je met professionals die hun vak door en door kennen. Je krijgt een mooie dosis verantwoordelijkheid met de nodige ondersteuning van je gepassioneerde collega's om zo de best mogelijke resultaten te behalen!
Je krijgt een parttime interimcontract aangeboden voor een bepaalde duur.

Are you up for the challenge?!
Solliciteer dan meteen en wie weet word jij onze nieuwe collega!