Redactioneel Projectmanager Sport juni-december 2022 - freelance

Functieomschrijving

Verslind jij iedere dag nieuwsberichten alsof het gummibeertjes zijn, van ‘The Masked Singer’ tot het masker van Kevin De Bruyne? Als content coördinator wordt dit jouw job! Je komt terecht in het Content Performance Team, dat gaat voor de best mogelijke contentstrategie binnen de redactionele omgeving van News City (de eengemaakte redactie van HLN, VTM Nieuws en magazines). Het Content Performance Team is een echte kennishub en zorgt er met tips en tricks voor dat de artikelen, video’s en podcasts van journalisten maximaal kunnen renderen op HLN.be.


Wat houdt de functie in?


Als Redactioneel Coördinator ondersteun je de verschillende deelredacties bij het optimaal klaarzetten van hun content. Je zorgt er mee voor dat de lezer meer nieuws consumeert op HLN.be. Dit doe je op basis van guidelines, telkens vanuit learnings uit redactionele data: welke invalshoeken appreciëren onze lezers, hoe breng je een verhaal op een kwalitatieve manier bij zoveel mogelijk lezers, ongeacht de drager,...? Samen met de rest van het Content Performance Team weet jij deze inzichten te vertalen naar heldere adviezen, die je vervolgens ook toepast en opvolgt.

Daarnaast ondersteun je onze Online Services- en Commerce-activiteiten door lezers op een kwalitatieve manier naar hun sites te leiden. Je weet als geen ander wat hiervoor de meerwaarde is van een goede CTA.


Wat betekent dat dan concreet?

  • Je ondersteunt de redacties met data-inzichten om zo content op een kwalitatieve manier tot bij de lezer te brengen. Alles staat in het teken van kwalitatieve content engagement. Hiervoor werk je guidelines uit, die je vervolgens presenteert en opvolgt.

  • Je begeleidt redacties bij het uitwerken en uitspelen van online dossiers, van idee tot uitvoering én rapportering. Hiervoor doe je een beroep op de kennis die we halen uit data-inzichten.

  • Je adviseert onze partners van Online Services en Commerce bij het opstellen van hun contentkalenders. Vervolgens volg je de doorverwijzingen en campagnes op, en koppel je de resultaten terug. Tot slot analyseer je de data om zo tot nieuwe learnings te komen die de performance kunnen verhogen (in functie van leads).

  • Je bent mee verantwoordelijk voor het behalen van de KPI’s en je waakt er mee over dat deze behaald worden.

Functievereisten

  • Ervaring als journalist of in een redactionele omgeving is een vereiste. You get things done.

  • Een quizzer hoef je niet te zijn, maar een neus voor nieuws is sowieso onmisbaar. Je verslindt vooral de Sport- en Showbizz-pagina’s van HLN.be meermaals per dag. Vooral SPORT is een passie aangezien we tijdens deze periode midden in het WK Voetbal zitten.

  • Je weet patronen te herkennen in nieuwsberichten en durft ze in vraag te stellen. Je weet wat de Vlaming graag leest en speelt hier op een kwalitatieve manier op in.

  • Je hebt een bachelor- of een masterdiploma. Dit stelt je in staat om op een analytische manier om te gaan met redactionele cijfers: je ziet verbanden waar anderen tabellen zien, en je zet je conclusies vervolgens om naar adviezen.

  • Je bent communicatief sterk binnen alle niveaus van een bedrijf, zowel tussen collega’s aan het koffieapparaat als in het kantoor van de hoofdredactie. Je staat stevig in je schoenen om al deze stakeholders op een kwalitatieve, constructieve én aangename manier te begeleiden.

  • Kennis van SEO, nieuwsbrieven en andere (redactionele) distributiekanalen is een pluspunt.

Wat hebben wij te bieden?

Naast een geweldig leuke job in hét mediabedrijf van Vlaanderen, werk je samen met toffe collega’s die bruisen van energie en die gebeten zijn door journalistiek en vernieuwing.

Bij ons geef je het beste van jezelf. In ruil krijg je niet alleen een aantrekkelijk salaris en dito legale voordelen, maar ook de kans om mee te groeien in een boeiende en motiverende werkomgeving.

Dit is een freelance opdracht, te beginnen in juni tot .. te bekijken!

Hopelijk tot snel?