Regionaal journalist Genk

Functieomschrijving

Als het grootste mediabedrijf van Vlaanderen zijn we dagelijks op zoek naar talent.

Ben jij top in je vakgebied (of heb je de ambitie om top te worden) en fleur je op in een warme, creatieve, bruisende omgeving waarin je constant uitgedaagd wordt? Neem contact met ons op en laten we samen bekijken wat we voor mekaar kunnen betekenen. Want jouw talent is welkom bij DPG Media, ongeacht jouw achtergrond en voorkeuren.


Functieomschrijving

Heb je een kriebelende nieuwsneus? Voel je je als een vis in het water in Limburg en vooral in de stad Genk? Grote passie voor journalistiek? Zin in een opdracht bij News City, het kloppend nieuwshart van Vlaanderen? Dan is deze job ongetwijfeld iets voor jou.


Als regionaal journalist voor HLN ga je elke dag op zoek naar het laatste nieuws en ben je onze ogen en oren in de stad Genk. Wat valt er te beleven in de tweede stad van de provincie en enkele omringende gemeenten? Waar kan je lekker tafelen in Zutendaal en Lanaken? Waarover liggen ze wakker in Bilzen, Voeren en Hoeselt? Wat zijn de laatste nieuwtjes in As, Herstappe, Riemst en Kortessem? Dankzij jouw vlotte pen en brede interesses schrijf je kleine en grote verhalen over alles wat leeft in je streek.


• Je gaat elke dag op nieuwsjacht, met een sterke focus op de verhalen achter dat nieuws. Mensen staan bij jou centraal.
• Je hebt een vlotte pen die onze lezers onmiddellijk meeneemt in het verhaal. Je weet wel: ‘in het hoofd, in het hart’.
• Je werkt van thuis maar onderhoudt telefonische contacten met de redactie in Antwerpen en levert dagelijks nieuwsberichten af voor de krant en de site.
• Je bouwt een netwerk op waarmee nieuws sneller tot bij jou geraakt, en waar je gebruik van maakt om je nieuws te duiden.
• Je beheert de regionale Facebookpagina's van Het Laatste Nieuws en deelt daar je sterke verhalen op het juiste moment.
• Tot slot maak je deel uit van ons nieuw ‘Regiohuis’. We zetten volop in op de combinatie print en digitaal. Zo treed je in jouw rol als journalist, samen met jouw collega’s, ook op als ware community manager van de regionale Facebookpagina.
Functievereisten

• Jij bent thuis in de stad Genk, maar ook in Zutendaal, Lanaken, Bilzen, Voeren, Hoeselt, As, Herstappe, Riemst en Kortessem vind je je weg.

ken jij je weg.

• Je hebt een rijbewijs B en een eigen auto

• Je hebt het journalistieke virus in jou. Je bent een echte nieuwsjager, je gaat actief op zoek naar de strafste verhalen.• Je bent stressbestendig. De drive, deadlines en resultaatgerichtheid van de redactie vormen jouw ideale habitat.• Je bent een teamplayer, die zich ook samen met collega-journalisten en -fotografen op een verhaal kan storten.• Je haalt energie uit het idee om samen met een sterk team te bouwen aan de grootste krant van het land. Ruim een miljoen lezers verslindt dagelijks jullie werk.


Aanbod

Naast een geweldig leuke job in hét mediabedrijf van Vlaanderen, werk je samen met toffe collega’s die bruisen van energie en die gebeten zijn door journalistiek en vernieuwing.


We geloven daarbij in een gezonde balans waarbij we voldoende zuurstof geven aan onze werknemers door ons well-being en flexwerk beleid.


Daarnaast investeren wij in jouw persoonlijke ontwikkeling en is een stevige dosis fun verzekerd!

Solliciteer als de bliksem en bezorg ons je cv en motivatiebrief! Tot gauw!